Om pdog.no

Dette er personlig nettside for Petter Holstad. Her kan du lese mer om nettsidens formål, sidekart, personvernserklæring, versjonshistorikk, teknologi, bidragsytere, lisens og innspill.

Før du leser videre: denne nettsiden er i all hovedsak et hobbyprosjekt hvor jeg lærer meg selv å lage nettsider, koding og det å jobbe med GitHub. Bare gleden av å lage nettsiden er mer enn nok for meg.

Når nettsiden først finnes, er det greit å vite at den oppyller disse formålene:

Nettsiden utgjør i aller høyeste grad et hobbyprosjekt, med ingen eller liten verdi for andre. Jeg lærer mye ved å drive med nettsideutvikling. Noen av ideene mine, inkludert artiklene mine, bruker jeg som selvstendige sider for å lenke når jeg er i en diskusjon med noen om det temaet jeg har skrevet om.

  • pdog.no (tilknyttet webhotell og e-post)
  • p-dog.no (alternativ staving av hoveddomenet)
  • petterholstad.no (annet domene brukt til epost)
  • heltogholdent.no (lenkes direkte til siden om enkeltpersonsforetaket)

Alle domenene er registert hos Domeneshop , mens e-posttjeneren er iCloud.

Formål: Jeg har ingen interesse av å spore deg, men andre selskaper kan ha det. Nettsiden inneholder ingen lokale elementer, informasjonskapsler, analyseverktøy eller liknende som jeg har installert på egen hånd. Det er ingen innloggingsmuligheter. Her deklarerer jeg alle tilfeller av potensiell sporing og lagring av personlig data.

Innhenting av eksterne ressurser: For at nettsiden skal fungere må den hente inn eksterne ressurser fra Bootstrap. Jeg henter også inn eksterne ikoner fra Font Awesome.

Kontaktskjema: Jeg bruker et kontaktskjema flere steder på nettsiden. Dette skjemaet bruker et script fra Domeneshop , og sender e-poster til meg direkte. Innholdet, samt personopplysningene du har valgt å legge ved, blir bare brukt til det formålet som var klart da du sendte inn skjemaet. Opplysningene i skjemaet lagres ingen andre steder enn i min personlige e-postkasse.

Eksterne lenker: Nettsiden lenker til flere eksterne nettsider. Alle eksterne nettsider er markert med -ikonet.

Innebygde elementer på nettsiden:

Jeg jobber stadig for å forbedre denne oversikten med mer konkret informasjon.

v1: Siden brukte ren HTML- og CSS-koding. Mye av kodingen ble gjort av Stig Johan Berggren, mens det redaksjonelle innholdet ble i hovedsak utformet av Petter Holstad, med diverse innspill.

v2: Den nåværende versjonen av nettsiden er bygget på et Bootstrap-rammenettverk. Innholdet skrives i Markdown-språket , og konverteres med Hugo . På min Mac bruker jeg appene BBEdit til å redigere .md- og .html-filene, Pixelmator til bildemanipulering og FileZilla til FTP-overføringer. På GitHub sjekkes filene etter markdownlint og hugo før de flettes i main. Nettsiden er utviklet av Stig Johan Berggren, innholdet er i hovedsak av Petter Holstad med diverse bidragsytere.

v2.1: Denne versjonen skal implementere oversettelser - i første omgang engelsk. Foreløpig er dette bare på idéstadiet, og kan følges på GitHubs prosjektsider .

I all hovedsak ønsker jeg å tilby det jeg lager relativt fritt tilgjengelig for ikke-kommersielle formål. Jeg har derfor valgt å bruke Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International CC-BY-NC-SA 4.0 til det aller meste av innholdet på nettsiden. Med mindre annet er nevnt, gjelder den følgende:

  • Nettsidens tekst.
  • Bilder på nettsiden.
  • Kildekoden til nettsiden, med unntak av innebygde tredjepartselementer.

Noen bilder på nettsiden er opphavsrettbeskyttet eller beskyttet av en annen lisens. Dette gjelder alle innebygde elementer (Google MyMaps, YouTube m.m).

I de fleste tilfeller er andre lisenser markert med følgende:

Eksempelinnhold er utgitt under Eksempel-lisensen. Les mer om lisenser på pdog.no.

Alt som ikke faller innunder definisjonen over, vil falle under ordinær opphavsrett.

Hvis du vil bruke noe kommersielt, eller er i tvil på hvordan du kan bruke innholdet, er det ikke verre enn at du bare tar kontakt med meg.

Jeg prøver å opprettholde et godt språk på siden. Foreløpig er tekstene skrevet på norsk (bokmål), men jeg prøver å oversette til engelsk etterhvert.

Noen språkregler jeg selv prøver å følge:

  • Nettsidens domene skal uttales uten punktum og skråstrek. Eksempel: “pdog.no” –> “pe dågg no”. Eksempel: “pdog.no/kylling” –> “pe dågg no kylling”.
  • Hvis det er finnes et norsk ord for noe man kanskje normalt bruker et engelsk begrep for, skal man i hovedsak bruke det norske uttrykket. En forutsetning er at det må være oppført i en ordbok, brukt av norsk media eller på annen måte etablert.

Jeg tar hjertelig imot alle bidrag og tilbakemeldinger til nettsiden. Hvis du er kjent med GitHub og Markdown, er kodeforbedringer og innholdsbidrag hjertelig velkommen der: petterhol/pdog.no .

Følgende prosjekter har spesifikke instruksjoner for hvordan du best gir tilbakemelding:

  • Tom Scott (nedlastbar, lesbar HTML-fil)

Forøvrig er alle andre tilbakemeldinger best å kontakte meg for.

Hvis du vil være betatester, korrekturleser eller ha en annen funksjon, er du hjertelig velkommen til det også.