Tips til New York City

Jeg er på ingen måte en vagabond eller en overlykkerlig reiseglad person, men jeg setter pris på noen turer innimellom. Når man er et sted, får man gjerne spørsmål fra sine venner om tips til deres besøk samme sted. New York City har jeg vært i tre ganger nå og har samlet opp noen små tips som jeg liker.

Alle bildene er tatt av meg selv. Trykk på bildet for å se det større.

One World Trade Center

Dette er nok en fin turistfelle, men jeg tror ikke det er et bedre og mer tilgjengelig sted for å se det kjente fra New York City så klart og fint som fra det nye World Trade Center. Når du har kommet opp i tårnet får du gå rundt i en 360-graders-visning, hvor du blant annet får sett søndre Manhattan, New York-bukta med Frihetsgudinnen og Ellis-øya, Hudsonelva og rett over på Jersey City.

Sist besøkt eller verifisert: april 2019

Ground Zero og 11. september-museet

Etter terrorangrepene 11. september 2001, har det blitt satt opp to store basseng på størrelse med tvillingtårnenes areal. I en ramme rundt finner man inngraverte navn på ofre etter hendelsen. Bassengene symboliserer tap av liv og tomrommet etter angrepene, og lyden av vannet som renner skal døve ut lyden av byen, for å skape et fredfult sted å minnes de som gikk bort. Ta gjerne turen innom museet, som har en rekke gjenstander, bilder, video og lyd fra hendelsene.

Sist besøkt eller verifisert: april 2019

High Line Park

En nedlagt toglinje har blitt til park midt på Manhatten. Dette er en koselig rusletur du kan ta fra Meatpacking District (amerikanerne er gale med navngivingene sine) til Hudson Yards. Fine opphøyde visninger av byen med livet nedenfor, en god del beplantning og sitteplasser, helt tilgjengelig og gratis! Bildet viser deler av den gamle jernbanelinjen. Er du ekstra interessert i jernbane, er det et togdepot ved Hudson Yards.

Sist besøkt eller verifisert: september 2022

Roosevelt-øya

På en smal øy i East River, mellom Manhattan og Queens, ligger Roosevelt-øya. En tur på øyas sørlige del gir et fint avbrekk fra den stadige motorduren ellers i byen, da den er designet til å være bilfri. Man kan ta en buss som går rundt om kring på øya. Her får du også muligheten til å se deler av Manhattan fra sjøsiden, og spesielt nevner jeg FN-bygningen. Man kan ta tunellbane, men det går også en taubane her!

Sist besøkt eller verifisert: april 2019

Apple Store

Dette er egentlig et tips for alle steder i verden hvor det finnes en Apple Store, men jeg prøvde det i New York City, og da blir det med her. Apple Store er ikke bare en butikk for å selge Apple- produkter, det er også et sted hvor du kan lære om diverse temaer innen fotografi, film, musikk, koding og kunst og design. Bildet til venstre er fra en "Photo Tour", hvor vi tok bilder i nabolaget med profesjonell hjelp fra Apple Store-ansatte som viste oss hvordan man fikk det beste ut av kameraet på iPhone. Alt er gratis – og det er ofte mange forskjellige kurs å velge mellom.

Sist besøkt eller verifisert: januar 2018

Pizza for 99 cent

Flere steder i byen finner du pizzasjapper som selger pizzastykker for 99 cent. Det er godt, enkelt og billig, og pizzastykkene er klare med en gang. Her finner man også brus.

Sist besøkt eller verifisert: september 2022