Om sykkelen min

Mange spør meg om sykkelen min, så jeg har laget denne siden for å samle all informasjon om den.

Sykkelen og utstyr

Vår/sommer 2021 ønsket jeg etter å kjøpe min første elsykkel. Etter å ha sendt en e-post til et utvalg av Oslos elsykkelforretninger som jeg anser til å være av en viss kvalitet (utelukker Biltema, XXL og liknende), endte jeg med tre anbefalinger. Av disse valgte jeg å kjøpe en Haibike Sduro Trekking 4.0 2020-modell av Felgen Sykkelverksted på Sagene i Oslo.

Forutenom at det tilfeldigvis var den billigste, og at jeg fikk den anbefalt av flere, og at den har vunnet en “best i test”-måling på tek.no , liker jeg den av følgende årsaker:

Min sykkel er av størrelsen XXL, som egentlig er hakket for stort for meg. Det betyr at jeg faktisk måtte sage av setepinnen på sykkelen før jeg kunne bruke det, ellers var det for høyt. Det er fortsatt hakket for høyt for meg, men det er levelig.

Sykkelhjelm

Jeg har kjøpt en Nutcase Vio L/XL-utgave med MIPS-teknologi. Det ser ut som en vanlig sykkelhjelm, men har innebygde LED-lys. Hvitt foran, gult på sidene og rødt bak. Den kan lyse enten konstant, pulsere eller blinke.

Sykkelvesker

Jeg har kjøpt et par med Ortlieb Pro Plus sykkelvesker . Jeg ville rett og slett bare ha god kvalitet, og Ortlieb er et anerkjent merke for vanntette og holdbare vesker. Pro Plus har også 35 liter kapasitet, reflekser og en ytterlomme. Dessuten liker jeg stoffet.

Stort sett har jeg veskene på når jeg sykler. selv om jeg ikke har et stort lastebehov. De er låst fast til bagasjebrettet med en sykkellås, slik at de må ødelegges for å kunne stjeles.

I den ene veska har jeg alltid:

Mobilholder

Min mobiltelefon holdes stødig på plass ved hjelp av en Ram Mounts X-Grip for smarttelefoner med strips . Se bilde i bildekarusellen.

Dashboardkamera

Jeg bruker en GoPro HERO 10 Black med en Handlebar / Seatpost / Pole mount og Head Strap + QuickClip .

Bruk

For meg er sykkelen en erstatning for reiser jeg ellers ville tatt med bil og kollektivtrafikk. Det utgjør følgende:

Det erstatter også noen turer jeg tidligere tok med Oslo bysykkel , men ikke alle. Derfor har jeg fortsatt et abonnement.

Sykkelparkering

Med en så stor sykkel er det ofte vanskelig å finne god sykkelparkering. Jeg må ofte unngå de vanlige parkeringene, og heller sette sykkelen fast til andre stolper, gelendre med mer. Å parkere i stativer på bakken er mulig hvis jeg kan kjøre helt over den med forhjulet, og helst bør de være fastmontert i bakken.

Bildekarusell

Previous Next