GeoGuessr

Jeg er en ivrig spiller av GeoGuessr, og spesielt liker jeg å lage egne og spille andres fantastiske kart. Her finner du en oversikt over de kartene jeg har laget (og vil stille ut), samt et utvalg av mine venners kart.

Kart for hele Norge eller landsdeler

Joker og Nærbutikken - et variert Norge

I vårt lange land er Joker og Nærbutikken en viktig butikkjede. Inni byene er det stort sett at det er søndagsåpent som er den store verdien, mens på landet er dette ofte eneste butikk på lang avstand.

Spill kartet Joker - a varied Norway på geoguessr.com.

Spill kartet Nærbutikken - A somewhat varied Norway på geoguessr.com.

Åsteder i Norge

Akkurat som en god sannkrimserie, tar dette GeoGuessr-kartet deg gjennom flere sesonger med forskjellige åsteder fra norske kriminalsaker. Her snakker vi alt fra store og kjente terrorhendelser, til mindre småkriminalitet. En fellesnevner for alt er at det må være noenlunde kjent gjennom media. Du vil kunne finne både de faktiske åstedene, antatte åsteder for uoppklarte saker, minnesteder med mer. Hvis du ikke finner ut hva slags sak det gjelder, har du allikevel god anledning til å trykke deg gjennom til du finner ut hvor vi er på vanlig GeoGuessr-vis. For øyeblikket er alle stedene i kongeriket, men kan i fremtiden inneholde kriminalitet i utlandet enten mot nordmenn eller begått av nordmenn.

Oppgavene inneholder også en fasit du kan lese her på pdog.no

Stoppskilt i Norge

Ifølge Statens Vegvesen sine offentlig data, finnes det 285 stoppskilt i Norge.

Spill kartet på geoguesser.com.

Vegkunst i Norge

Diverse kunstverk rundt om kring i Norge lands veg, som er registrert av myndighetene.

Spill kartet på geoguessr.com.

Bring-terminaler i Norge

Alle steder hvor Bring har terminal i Norge.

Spill kartet på geoguessr.com.

Fergeleier i Nord-Norge

I vakre Nord-Norge er det mange fergeleier, noen helt essensielle på europaveger, andre til små, obskure destinasjoner. I tillegg til ordinære Google Street View-bilder, inkluderer kartet drone- og landbaserte bildebobler. Inneholder både åpne og stenge fergeleier.

Spill kartet på geoguessr.com.

Sesong 1

Vi starter sesong 1 med noen av landets mest profilerte straffesaker. Dette er en god innføring i hvordan kartene fungerer, og gir deg gjensyn med noen av de mest spennende sakene i norsk historie.

Spill kartet på geogussr.com.

Se fasit.

Sesong 2

Ingen sier at det ikke er kjente saker her også, men kanskje litt mer obskure hint? Velkommen til sesong 2.

Spill kartet på geoguessr.com.

Se fasit.

Kart for Oslo

Bruer i Oslo

Oslo er full av broer, noen store og noen små. Noen merker du ikke en gang. Inkluderer gang- og jernbanebruer fra froskeperspektiv.

Spill kartet på geoguessr.com.

Studentboliger i Oslo

Dette GeoGuessr-kartet tar deg gjennom boligtilbudet til studenter i Oslo. Kartet har 33 nåler plassert på alle spesifikke studentboligtilbud i Oslo. Dette inkluderer Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) sine boliger i Oslo kommune, Anker studentboliger, Diakonale studentboliger, Campus G12, MetStudios, Blindern studenthjem og Campus Oslo.

Spill kartet på geoguessr.com.

Jernbanestasjoner i Oslo

Dette kartet tar deg gjennom alle Oslos 28 jernbanestasjoner, både aktive og inaktive, ute av drift eller fullstendig revet. Jernbanestasjonene inkluderer også holdeplasser, og gjelder for passasjerer og gods.

Spill kartet på geoguesse.com.

Utrykknigsstasjoner i Oslo

Enkelt og greit: alle politistasjoner, brannstasjoner og ambulansestasjoner i Oslo kommune.

Spill kartet på geoguesse.com.

Oslos ringveier

Jeg har laget noen morsomme GeoGuessr-kart som tar deg gjennom Oslos tre ringveier. Kartene har henholdsvis 100, 200 og 300 punkter langs ringveiene, og vil gjøre deg til en mesternavigatør på null komma niks!

Spill kartet for ring 1 på geoguessr.com. Spill kartet for ring 1 på geoguessr.com. Spill kartet for ring 1 på geoguessr.com.

Kart for utlandet

Norges ambassader og generalkonsulater

Dette kartet er en oversikt over Norges diplomatiske oppdrag rundt om kring i verden, som er tilgjengelig via Google Street View. Dette er ambassader, generalkonsulater og andre delegasjoner. Noen av stedene er identifisert ved hjelp av et flagg eller emblem, mens noen har ikke noe identifisering overhodet.

På grunn av manglende dekning av Google Street View, er følgende land og områder ikke inkludert i kartet: Afganistan, Algeria, Brasil, Kuba, Egypt, Etiopia, Ghana, India, Iran, Jordan, Kenya, Kina, Kosovo, Malawi, Mali, Marokko, Mosambik, Myanmar, Nepal, Pakistan, Palestina, Saudi-Arabia, Suda, Syria, Sør-Sudan og Tanzania. Følgende delegasjoner er heller ikke representert: Den afrikanske union, NATO. Noen av delegasjonene er i samme bygning som ambassaden og har heller ikke dobbeloppføringer.

Spill kartet på geoguessr.com.

Hva er Geoguessr?

GeoGuessr er et internettbasert spill hvor du slippes på et punkt ved hjelp av Google Street View. Du skal finne ut hvor du er på Google Maps, og du får poeng for hvor nærme du havner. Det “vanlige” spillet er å bli sluppet hvor som helst på et forhåndsdefinert område, og da er det opp til deg å finne ledetråder som …

  • geografiske store funksjoner som fjell, vann, hav, landtype
  • språk på skilt og plakater, for å utelukke en rekke land det neppe er
  • antatt etnesintet på mennesker for å lande verdensdel
  • informasjon om toppnivådomener, internasjonale telefonnumre, forkortelser på selskapstyper
  • veimerking og veiskilt, som ofte er nasjonalt bestemt
  • veinummer, som ofte kan plassere deg et bestemt sted i et land
  • skilt som rett og slett sier hvor du er

Brukere kan også lage egne kart. Da kan man enten definere et område, eller velge punkter. Det er sistnevnte som er brukt i disse kartene som beskrives på denne siden.

En gratisbruker kan bare spille ett spill per dag (5 runder), men har du premium kan du spille ubegrenset. Det koster 23,88 USD for ett år.

Liker du kartene?

Hvis du har hatt glede av innholdet i denne artikkelen, eller hvis du har noen tilbakemeldinger, forslag eller feilmeldinger, setter jeg stor pris på å komme i kontakt med deg!

Kontakt meg om denne siden Les mer om tilbakemeldinger om pdog.no