Norges ambassader i utlandet

Skjermbilde fra Google Street View, viser en lavblokk
Om kartet

Dette kartet er en oversikt over Norges diplomatiske oppdrag rundt om kring i verden, som er tilgjengelig via Google Street View. Dette er ambassader, generalkonsulater og andre delegasjoner. Noen av stedene er identifisert ved hjelp av et flagg eller emblem, mens noen har ikke noe identifisering overhodet.

Foto: Utenriksdepartementet på Flickr, lisensert under CC BY-ND 2.0

Kart med fasit


Last ned rådata som .kmz-fil eller .txt-fil.

Foreslått spillemodus
2 minutter, ingen forflytning (move), ingen zoom (forstørrelse)

I et ukjent land kan det være fornuftig å få litt tid å bevege seg på. Ikke bare er landet viktig, men å finne ambassadestrøket er ikke bare lett det heller.

Vil du bli verdensvant? Trykk her for å spille kartet.

geoguessr.com
Begrensninger

På grunn av manglende dekning av Google Street View, er følgende land og områder ikke inkludert i kartet: Afganistan, Algeria, Brasil, Kuba, Egypt, Etiopia, Ghana, India, Iran, Jordan, Kenya, Kina, Kosovo, Malawi, Mali, Marokko, Mosambik, Myanmar, Nepal, Pakistan, Palestina, Saudi-Arabia, Suda, Syria, Sør-Sudan og Tanzania. Følgende delegasjoner er heller ikke representert: Den afrikanske union, NATO. Noen av delegasjonene er i samme bygning som ambassaden og har heller ikke dobbeloppføringer. Min kilde er listen over Norske utenriksstasjoner. Sist oppdatert: 29.05.2020.

Tilbakemeldinger eller endringsforslag?

Selv om jeg har gjort mitt beste for å holde kartet så presist som mulig, kan det godt hende at det er justeringer jeg burde ha gjort.

Gi tilbakemelding
GeoGuessr logomerke med globus i bakgrunnen
Hva er GeoGuessr?

GeoGuessr er et fantastisk internettbasert spill hvor du slippes på et punkt ved hjelp av Google Street View. Du skal finne ut hvor du er på Google Maps, og du får poeng for hvor nærme du havner. Det “vanlige” spillet er å bli sluppet hvor som helst på et forhåndsdefinert område, og da er det opp til deg å finne ledetråder. Spillet lar en også lage egne kart, og jeg og vennene mine har laget mange interessante og morsomme spesialkart.

Les mer og se flere kart