Sett opp e-postdomener med altomfavnende innstilling'

Hvis du eier et e-postdomene, kan du velge å slå på en “altomfavnende” funksjon (på engelsk: catch all), som lar deg motta alle meldinger som sendes til ditt domene, uavhengig av hva som står foran krøllalfa. Jeg bruker dette selv på mitt eget domene.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde av Mohamed Hassan, hentet på Pixabay, lisensiert under Pixabay Lisence.

“Normalt” oppsett

Hvis du ikke har altomfavnende innstilling, vil du måtte definere hvilke gyldige e-postadresser som gjelder for ditt domene. Hvis noen prøver å sende en e-post til en utgått eller feilaktig adresse, vil ikke denne komme frem.

I en bedrift vil det kanskje være normalt å opprette post@domene.no samt en e-postadresse til alle ansatte, eksempelvis navn.navnesen@domene.no.

Men hvis noen sender en melding til en adresse som de har en skrivefeil i (for eksempel posst@domene.no) eller til en ansatt som ikke lengre jobber der (for eksempel name.navnesen@domene.no) vil ikke denne bli levert. Avsender vil få en feilmelding om dette.

Hvis du skrur på altomfavnende innstilling

Nå vil alle e-poster, som ikke allerede sendes til et en spesifikk e-postkonto, sendes til en angitt e-postadresse. I eksemplet over, vil postt@domene.no komme frem til en angitt adresse. Det har altså ingenting å si hva du skriver foran krøllalfasymbolet, alt kommer frem.

Også for gamle prosjekter, avdelinger, kampanjer og brukere, vil e-postadressen fortsatt være aktiv, men pass på at dette ikke kommer i konflikt med personvernet (datatilsynet.no) .

Hvorfor jeg bruker altomfavnende innstilling

Jeg bruker funksjonen for å få økt kontosikkerheten til diverse brukerkontoer jeg har registrert på internett, samt muligheten for å kunne avsløre om et firma har hatt datalekkasjer. Her er noen eksempler på dette:

Unike brukernavn på brukerkontoer

Du har sikkert lært at man skal ha et unikt passord på hver enkelt tjeneste man har registrert seg på. For å øke kontosikkerheten ytterligere, vil et unikt brukernavn også ha en viss effekt. Jeg vil nemlig ikke få en rekke innloggingsforsøk på min faktiske brukerkonto andre steder, som i noen tilfeller kan låse kontoen.

Eksempel: Hos Facebook bruker jeg brukernavnet facebook@pdog.no.

Registrering av e-postadresser til engangsbruk

Hvis jeg trenger en e-postadresse til “engangsbruk”, kan jeg bare lage en unik epostadresse til det formålet. Hvis jeg senere ikke ønsker å få meldinger tilsendt, kan jeg bare blokkere mottakeradressen, uavhengig av hva avsender måtte være.

Eksempel: Jeg vil melde meg på et nyhetsbrev hos Elkjøp for å oppnå en rabatt. Da kan jeg for eksempel skrive elkjop_nyhetsbrev_20200328@pdog.no. Da vet jeg nøyaktig hvilken avsender jeg skal forvente, hva slags innhold jeg skal forvente, og hvilken dato jeg registrerte meg.

Avsløring av lekkasjer og uautorisert dataoverføring

Det skjer fra tid til annen at firmaer jeg har brukerkontoer hos får sine systemer kompromittert, som betyr at personlig informasjon som e-postadresser kan komme på avveie. Det kan også hende at noen firmaer “selger” opplysningene på en uredelig måte. Ved å alltid kunne vite hvem som var ment som avsender, kan jeg enkelt avsløre dette.

Datainnbrudd skjer hele tiden. Her er fire kjente eksempler:

Ulemper med “catch all”

Selvfølgelig vil en person som målrettet går inn for å prøve mine kontoer, eller vil sende meg uønsket e-post, klare å forstå strukturen i mine adresser, men de fleste lekkasjer er nok bare situasjoner hvor man kjøper en stor database.

En annen ulempe er at man øker kompleksiteten av kontodetaljene, og det kan gjøre det vanskelig å få gjenopprettet eller tilbakestilt kontoer hvis man har glemt det man opprinnelig skrev inn.

En tredje ulempe er at noen tjenester ikke tillater sitt eget firmanavn brukt i brukernavn/e-postadresse.

Til slutt vil det også være hakket mer komplisert å snakke med bedrifter som krever at man sender epost fra den adressen man har registrert for å få gjennomført endringer på kontoen. Man kan løse det ved å enten endre e-postadressen midlertidig, eller få satt opp adressen som en “svar fra”-adresse.

Lær mer

Profilering på Mac Geek Gab

Jeg lytter på en podkast som heter Mac Geek Gab, hvor de to programlederene tar opp en rekke tekniske spørsmål fra lytterene sine. Sommeren 2017 sendte jeg inn et spørsmål hvor jeg forklarte min e-poststrategi som beskrevet ovenfor, og spurte om de hadde noen innspill til dette. Du kan lytte til programmet på deres nettsider: Oh…Snap! – Mac Geek Gab 663 . Mitt spørsmål er det første som tas opp, så du trenger ikke spole.

Tilsvarende for Googlemail-/Gmail-adresser

Har du en Gmail-konto kan noenlunde samme triks brukes der ved å legge til + etter adressen din. Les mer her: 3 awesome Gmail address tricks to get more out of your email ID - TheWindowsClub .

Hvordan sette opp hos Domeneshop

Den norske domeneforhandleren Domeneshop tilbyr altomfavende e-postinnstilling. Her forutsetter jeg at du har kjøpt et domene med e-postproduktet. Gjør følgende:

  1. Logg inn på din profil via domene.shop/login .
  2. Trykk på “Mine domener”-fanen og velg det domenet du vil konfigurere.
  3. Velg “Epost”-fanen.
  4. Trykk på “Opprett en ny e-postadresse”.
  5. Skriv inn * i tekstboksen og trykk “Videre »”.
  6. Velg deretter hvordan e-postadressen skal oppføre seg basert på dine preferanser.